Sayfalar

9 Kasım 2014 Pazar

İskoçya Viski Kanunu

İskoçya Skotch Viski Kanunu

1988 yılında parlementodan geçen bu yasa Skotch üretimine bellirli koşullar getirmiştir. Bu yasaya göre İskoçya'da Skotch viski dışında viski üretmek, olgunlaştırmak ya da başka çeşit viskiyi Skotch'la karıştırmak ve diğer taraftan kanunla belirlenen koşulları sağlamayan viskilerin Skotch olarak adlandırılması yasaklanmıştır.

Kanunla Belirlenen Skotch Viski Tanımı

2009 yılında İskoçya'da kabul edilen kanuna göre;
Skotch Viski İskoçya'da üretilmiş olan ve aşağıdaki koşulları sağlayan viskidir;
  • İskoçya'da damıtılmış olacak ve damıtma su ve malt arpası ile yapılmış olacak. Fermantasyonda yerel enzimler kullanılacak. Fermentasyon sadece maya eklenmesiyle gerçekleştirilecek.
  • Hacimsel alkol oranı %94.8'den az olacak
  • 700 litreyi aşmayan meşe varillerde bekletilecek
  • Olgunlaştırma süreci İskoçya'da gerçekleştirilecek
  • Olgunlaştırma süreci 3 yıldan az olmayacak
  • Olgulaştırma süreci sadece uygun ve izin verilen mahsenlerde yapılacak
  • İçeriğinde kullanılan içeriğin kokusu, tadı ve rengini verecek
  • Üretimin herhangi bir aşamasında, su, ve basit renklendirici karamel dışında hiçbir ek madde eklenmeyecek
  • Alkol oranı en az % 40 olacak

yanlızca koşullarını sağlayan viskiler Skotch viski olarak adlandırılabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder