Sayfalar

10 Kasım 2014 Pazartesi

Gusto Dergisi'nin Viski Kursu

- Gusto Viski Kursları’nın yeni hafta içi I. Etap’ı, 26 Kasım Çarşamba akşamı Kuruçeşme’deki İncirli Şaraphane’de başlıyor

Türkiye’nin içki kültürü dergisi Gusto’nun 2009 yılında başlattığı ve Gusto Yayın Yönetmeni Mehmet Yalçın’ın verdiği Gusto Viski Kursları’nın yeni I. Etabı başlıyor… “A’dan Z’ye Viski” kitabının yazarı Mehmet Yalçın’la, dünyanın dört yanından gelen en ilginç viskilerin tadılarak sırlarının keşfedileceği etap, Kuruçeşme’deki İncirli Şaraphane’de 26 Kasım Çarşamba 19.00’da başlayacak.

Viski kursunun bu temel etabında, 4 hafta boyunca her Çarşamba 19.00-21.00 saatleri arasında dünyanın seçkin viskileri; füme balıklar, egzotik meyveler, çikolatalar ve purolar gibi eşlikçileriyle birlikte tadılacak. Famous Grouse, Cutty Sark, Grant’s, Johnnie Walker, Chivas Regal, J&B, Ballantine’s gibi popüler harmanlardan Glenmorangie, Glenfiddich, Ardbeg, Talisker, Lagavulin, Macallan, Cardhu, Glenlivet, Aberlour, Aberfeldy gibi ünlü malt viskilere, Jack Daniel’s, Woodford Reserve, Four Roses, Bulleit ve Jim Beam gibi Amerikan viskilerinden Canadian Club, Crown Royal gibi Kanada ve Jameson gibi İrlanda viskilerine 40’a yakın seçkin viski tadılacak. Her hafta 8 ila 10 viskinin tadılacağı program şöyle:

 1. hafta – İskoç Malt Viskileri - Highland (26 Kasım Çarşamba):
Çiçeksi Kuzey Highland’lerinden şurupsu Speyside’lara, şeri fıçısında yıllanmışlardan çifte olgunlaştırılmışlara, İskoç maltlarının zengin dünyası…

2. hafta – İskoç Malt Viskileri - Adalar (3 Aralık Çarşamba):
Islay adasının vahşi viskilerinden Skye adasının bibersi maltlarına İskoç ada maltlarının deniz kokulu ve isli lezzetlerine yakından bir bakış…

3. hafta - İskoç Harman Viskileri (10 Aralık Çarşamba):
En popüler harmanlardan 12, 15 ve 18 yıllık “deluxe”lara, çeyrek asırlık “Super Premium”lara uzanan geniş bir palet…

4. hafta - ABD, İrlanda, Kanada ve Japonya Viskileri (17 Aralık Çarşamba):
Kentucky’nin tok içimli burbonlarından Tennessee’nin kömürden süzülen viskilerine, üç kez damıtılmış ipeksi İrlanda viskilerinden, Kanada’nın yumuşacık harmanlarına, Japonların ödüllü maltlarına viski dünyasında bir ufuk turu…

Kursların bedeli kişi başına 500 TL’dir. Kursların ardından dileyen katılımcılarla, İncirli Şaraphane’de, aynı binada yer alan Kydonia’da ve La Mancha Restaurant’ta kurs sonrası yemekleri de düzenlenecek, bira ve şaraplar eşliğinde fiks menü sunulacak yemeklerin sonunda da birer dijestif viski yudumlanacaktır. Yemeklerin kişi başına 90 TL bedelleri kurs bedeline dahil değildir. Katılımcılara kursun sonunda sertifika verilecektir, kursları bitirenler Gusto Viski Kulübü’ne katılmaya da hak kazanacaklardır.


Kurslarla ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin, Gusto’nun 0212.237 01 12-237 01 17 ve 0545 353 96 70 numaralı telefonlarından Sezgin Bolat’ı aramaları rica olunur.                                                                                                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder