- Gusto Viski Kursları’nın yeni hafta içi I. Etap’ı, 26
Kasım Çarşamba akşamı Kuruçeşme’deki İncirli Şaraphane’de başlıyor
Türkiye’nin içki kültürü dergisi Gusto’nun 2009 yılında
başlattığı ve Gusto Yayın Yönetmeni Mehmet Yalçın’ın verdiği Gusto Viski
Kursları’nın yeni I. Etabı başlıyor… “A’dan Z’ye Viski” kitabının yazarı Mehmet
Yalçın’la, dünyanın dört yanından gelen en ilginç viskilerin tadılarak
sırlarının keşfedileceği etap, Kuruçeşme’deki İncirli Şaraphane’de 26 Kasım
Çarşamba 19.00’da başlayacak.
Viski kursunun bu temel etabında, 4 hafta boyunca her
Çarşamba 19.00-21.00 saatleri arasında dünyanın seçkin viskileri; füme balıklar,
egzotik meyveler, çikolatalar ve purolar gibi eşlikçileriyle birlikte
tadılacak. Famous Grouse, Cutty Sark, Grant’s, Johnnie Walker, Chivas Regal,
J&B, Ballantine’s gibi popüler harmanlardan Glenmorangie, Glenfiddich,
Ardbeg, Talisker, Lagavulin, Macallan, Cardhu, Glenlivet, Aberlour, Aberfeldy
gibi ünlü malt viskilere, Jack Daniel’s, Woodford Reserve, Four Roses, Bulleit
ve Jim Beam gibi Amerikan viskilerinden Canadian Club, Crown Royal gibi Kanada
ve Jameson gibi İrlanda viskilerine 40’a yakın seçkin viski tadılacak. Her
hafta 8 ila 10 viskinin tadılacağı program şöyle:
1. hafta – İskoç Malt
Viskileri - Highland (26 Kasım Çarşamba):
Çiçeksi Kuzey Highland’lerinden şurupsu Speyside’lara, şeri
fıçısında yıllanmışlardan çifte olgunlaştırılmışlara, İskoç maltlarının zengin
dünyası…
2. hafta – İskoç Malt Viskileri - Adalar (3 Aralık
Çarşamba):
Islay adasının vahşi viskilerinden Skye adasının bibersi
maltlarına İskoç ada maltlarının deniz kokulu ve isli lezzetlerine yakından bir
bakış…
3. hafta - İskoç Harman Viskileri (10 Aralık Çarşamba):
En popüler harmanlardan 12, 15 ve 18 yıllık “deluxe”lara,
çeyrek asırlık “Super Premium”lara uzanan geniş bir palet…
4. hafta - ABD, İrlanda, Kanada ve Japonya Viskileri (17
Aralık Çarşamba):
Kentucky’nin tok içimli burbonlarından Tennessee’nin
kömürden süzülen viskilerine, üç kez damıtılmış ipeksi İrlanda viskilerinden,
Kanada’nın yumuşacık harmanlarına, Japonların ödüllü maltlarına viski
dünyasında bir ufuk turu…
Kursların bedeli kişi başına 500 TL’dir. Kursların ardından
dileyen katılımcılarla, İncirli Şaraphane’de, aynı binada yer alan Kydonia’da
ve La Mancha Restaurant’ta kurs sonrası yemekleri de düzenlenecek, bira ve
şaraplar eşliğinde fiks menü sunulacak yemeklerin sonunda da birer dijestif
viski yudumlanacaktır. Yemeklerin kişi başına 90 TL bedelleri kurs bedeline
dahil değildir. Katılımcılara kursun sonunda sertifika verilecektir, kursları
bitirenler Gusto Viski Kulübü’ne katılmaya da hak kazanacaklardır.
Kurslarla ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin, Gusto’nun
0212.237 01 12-237 01 17 ve 0545 353 96 70 numaralı telefonlarından Sezgin
Bolat’ı aramaları rica olunur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder